loader image

Beveiliging zonder vertrouwen Wit papier

Sponsored by: Okta
Published by: Research Team
Released: Aug 5, 2021

In de afgelopen jaren is “zero trust” uit het rijk van modewoorden geraakt om een vaste plek binnen de moderne informatiebeveiliging te claimen. Sinds ons rapport van 2020 zorgden verschillende marktfactoren voor een golf van zero trust-beveiligingsinitiatieven. Vorig jaar hebben de reikwijdte, schaal en perceptie van werken op afstand elk een enorme verschuiving ondergaan. Nu is 82% van de bedrijfsleiders van plan om werknemers ten minste een deel van de tijd na de pandemie op afstand te laten werken, en 47% zal hen toestaan om permanent fulltime vanuit huis te werken.
Tegelijkertijd schoten op identiteit gebaseerde aanvallen vorig jaar omhoog. Bijna 90% van de inbreuken op webapplicaties werd veroorzaakt door misbruik van inloggegevens en phishing was aanwezig in meer dan een derde van alle inbreuken, een stijging ten opzichte van 25% vorig jaar. Hiaten in identiteitsbescherming brengen ook risico’s met zich mee, zoals de ransomware-aanvallen die onlangs scholen en ziekenhuizen hebben gesloten en de beschikbaarheid van brandstof en voedsel in de Verenigde Staten hebben aangetast.

Bedankt voor je interesse

    Door op ‘Verzenden’ te klikken, gaat u akkoord met onze gebruiksvoorwaarden. Wij nemen uw privacy serieus. Lees ons privacybeleid voor meer informatie. Door u te registreren bij de Demand Bytes ontvangt u automatisch onze wekelijkse Product Update en Technology Insider eNewsletters.